BREAKING NEWS

Rakyat Sabah dan Sarawak harap bersabar: Dr M.

Rakyat Sabah dan Sarawak mesti bersabar menunggu sumber asli dikeluarkan dan pelaburan asing dijelmakan sebelum mendapat pembangunan seperti di Semenanjung Malaysia, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bekas perdana menteri menerangkan perkara ini dalam sesi soal jawab dengan pesara kerajaan dan kumpulan NGO di Bangsar, Kuala Lumpur hari ini.

"Sebenarnya, saya fikir pembangunan Sabah dan Sarawak mengatasi semenanjung. Sarawak mempunyai pelaburan asing tertinggi manakala Sabah pula mempunyai simpanan petroleum terbesar di negara ini.

"Bersabarlah dan tunggu sehingga sumber alam dikeluarkan dan tidak lama lagi pembangunan akan meningkat," katanya.

1 comment :

 1. Aku nak mencelah ni kebongokon madey dan pencacai depa (termasuk blogger ni)

  Setelah 49 tahun Sabah dan Sarawak mencapai kemerdekaan, Mahathir masih meminta rakyat kedua-dua negeri itu bersabar untuk menunggu pembangunan di negeri mereka..

  Perlu kita ketahui bahawa Sabah dan Sarawak mempunyai tarikh kemerdekaan tersendiri iaitu 22 July 1963 untuk Sarawak dan 31 Ogos 1963 untuk Sabah atau dikenali sebagai North Borneo suatu ketika dahulu.

  Pencacai UMNO bukan tahu tu.. karang tak pasal-pasal depa kata aku bodoh pulak..

  madey kata "Rakyat Sabah dan Sarawak mesti bersabar menunggu sumber asli dikeluarkan dan pelaburan asing dijelmakan sebelum mendapat pembangunan seperti di Semenanjung Malaysia.

  Dia kata lagi "Sebenarnya, saya fikir pembangunan Sabah dan Sarawak mengatasi semenanjung. Sarawak mempunyai pelaburan asing tertinggi manakala Sabah pula mempunyai simpanan petroleum terbesar di negara ini.

  "Bersabarlah dan tunggu sehingga sumber alam dikeluarkan dan tidak lama lagi pembangunan akan meningkat,"

  Wakakakaka

  Betul kata Mahathir tu...Bersabarlah orang orang Sabah dan Sarawak.. lagipun baru berapa tahun saja.. dari 1963 ( Sabah dan Sarawak merdeka) hingga sekarang baru 49 tahun sajeee...

  Simpanan Petroleum pun belum dikorek keluar lagi tu... sabarlah ya.. biar UMNO/BN jarah semuanya dulu..

  Biar Mat Taib dan kroninya cerahkan semua kayu balak yang ada di Sarawak tu dulu.. sementara itu korang bersabarlah ya...

  apa2 pun aku gelak dulu WAKAKAKAKAKAKAKAK

  ReplyDelete

 
Copyright © 2014 UtaraNews.com