Kesedaran penipuan DAP meningkat,5ribu sertai Himpunan Rakyat bersatu di Padang Kota Lama.

Lebih 5,000 rakyat Pulau Pinang menyertai 'Himpunan Rakyat Bersatu' bagi menyatakan sokongan terhadap kerajaan Barisan Nasional (BN) di Padang Kota Lama di sini Ahad. Program anjuran Sekretariat Rakyat Bersatu Pulau Pinang yang bermula pukul 5 petang itu turut dihadiri Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Nor Mohamed Yakcop.

 Turut hadir berucap dalam perhimpunan berlangsung lebih dua jam itu adalah Pengerusi BN negeri, Teng Chang Yeow; Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri Datuk Zainal Abidin Osman; dan Timbalan Pengerusi MIC negeri L. Krishnan. Antara isu yang dibangkitkan ialah isu rumah kos rendah, kesesakan lalu lintas di Pulau Pinang, pembinaan terowong dasar laut dan kegagalan kerajaan DAP Pulau Pinang melaksanakan manifesto pilihan raya umum ke-12 mereka.

 Teng dalam ucapannya berkata BN Pulau Pinang bersiap sedia mengambil alih pentadbiran negeri ini dan telah merangka Pelan Ekonomi Baru serta pelbagai program untuk pembangunan rakyat. Beliau berkata BN Pulau Pinang berjanji akan memansuhkan tol yang dikenakan terhadap penunggang motosikal di Jambatan Pulau Pinang sekiranya rakyat memberi kepercayaan kepada parti itu untuk menerajui negeri ini.

 "Kita janji akan mansuh tol di Jambatan Pulau Pinang pertama sahaja, Jambatan Kedua Pulau Pinang kita belum pertimbangkan lagi," katanya. Bercakap kepada pemberita kemudiannya Teng berkata jumlah kehadiran rakyat pada program yang disifatkan sebagai berjaya itu menunjukkan mereka telah bersedia menyokong BN pada pilihan raya ke-13 (PRU) yang akan berlansung tidak lama lagi. "Ini terbukti apabila hadirin ditanya adakah mereka bersedia menghadapi PRU-13, mereka bersepakat dan beramai-ramai meneriak perkataan 'bersedia' dan 'Hidup BN'," katanya kepada pemberita.

Admin Utaranews

1 comments:

  1. INGAT PELUANG TERBUKA .. JANGAN SOKONG PARTI SPTI KETAM BATU...JIKA BERJAYA MEMERINTAH SEKALI PUN PR KELAK DIYAKINI IA AKAN MENIRU CARA PEMERINTAH BN ...SEBAB BN AWAL LAGI DAH BUAT TERBAIK UTK SEMUA RAKYAT MAHUKAN ..

    ReplyDelete

UTARANEWS TV

Media Sosial

Facebook Fanpage

Twitter @UtaraNews

KedahNews

Suara TV

Suara Anak Muda

Suara Blogger

Alexa