0

Miss nak ingatkan pada korang, sebelum nak muat naik sesuatu di media sosial, pastikan benda tu tak akan mendatangkan malu kat diri sendiri pulak yer..

Yela, kadang-kadang tu terburu-buru sangat nak muat naik sesuatu sampai tak perasaan benda yang tak patut ditayangkan termasuk sekali!

Itulah yang terjadi kepada seorang wanita yang dikenali Jessica O’Brien,25 berasal dari Manchester, United Kingdom bila dia tersilap memuat naik gambar sofa yang nak dijual di sebuah laman web jual beli, tapi tak perasaan gambar ‘hotnya’ termasuk sekali..

Cer korang gambar di atas tu, dia terhantar gambar menayang baik punya buah dada mantopnya yang disimpan sebagai koleksi simpanan peribadi..

Nampak tak kalau tak berhati-hati semasa muat naik sesuatu tu di laman sosial?? Hanya memalukan diri sendiri jer..

Gara-gara tu jugak lah Jessica terus menjadi ‘popular’ di laman web berkenaan kerana ramai pembeli tertarik selepas melihat gambar ‘barang jualannya’ tu.. Ada jugak yang menghentam Jessica, dorang mengatakan tu semua hanya untuk tarik perhatian jer..

Tapi Jessica menafikan dan mengatakan dia betul-betul tersilap muat naik.. Apa-apa jer lah, lain kali berhati-hati lah bila nak muat naik sesuatu di laman sosial yer..

Menjadi ‘popular’ kerana benda bangang macam tu, tak mendatangkan faedah langsung pada diri.. Hanya memalukan diri sendiri jer! MissHana/Utaranews.com

Post a Comment

 
Top