Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) Zuraida Kamaruddin menyifatkan dakwaan yang dibuat oleh Ketua Umum partinya, Datuk Seri Anwar Ib...

Zuraida sanggah kenyataan Anwar sebagai spekulasi semata-mata


Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) Zuraida Kamaruddin menyifatkan dakwaan yang dibuat oleh Ketua Umum partinya, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang kononnya ada pemimpin tertentu menjanjikan projek kerajaan ketika kempen pemilihan parti, merupakan spekulasi semata-mata.

Bagaimanapun, Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan itu berkata, selaku ketua, Anwar berhak memberikan nasihat serta peringatan kepada mana-mana pihak yang melakukan perkara tersebut.

"Itu spekulasi-spekulasi (dakwaan menjanjikan projek), tapi sebagai ketua, Datuk Seri Anwar mesti memberikan nasihat serta peringatan. Pada saya itu tiada masalah.

"Tetapi kalau betul kalau ada individu tertentu yang ada bukti dan sebagainya, tindakan harus diambil," katanya kepada wartawan selepas program Bicara Sinar.

Pada Ahad, Anwar mendakwa ada calon yang bertanding dalam pemilihan PKR kali ini menawarkan projek bagi mendapatkan sokongan dan undi daripada ahli parti. Namun, bakal presiden PKR itu tidak mendedahkan pemimpin mana yang menawarkan projek bagi mendapatkan undi itu.